Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere: “Ik heb inmiddels telefonisch contact met mevrouw gehad en vind het heel vervelend wat mevrouw en haar familie op dit moment meemaken. Ik heb vernomen dat mevrouw goed heeft gehandeld op advies van het RIVM en GGD Zeeland. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. De gemeente heeft nauw contact met GGD Zeeland en de Veiligheidsregio Zeeland.”

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland kan verspreiden.

Wat kan je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne, zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Geen handen schudden.

Heb je vragen?
Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederlandwereldwijd.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351.