Burgemeester Gerard Rabelink van gemeente Schouwen-Duiveland: “We vinden het heel vervelend wat mevrouw en haar familie op dit moment meemaken. Ik heb vernomen dat mevrouw goed heeft gehandeld op advies van RIVM en GGD. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de verschillende betrokken partijen. De gemeente heeft nauw contact met de GGD, evenals met de Veiligheidsregio Zeeland.”

 

GGD Zeeland brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt zullen door de GGD benaderd worden.

GGD Zeeland blijft alert op nieuwe besmettingen en past hetzelfde protocol toe wanneer nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Zeeland verder kan verspreiden.

Wat kan je zelf doen?
Het is belangrijk te letten op goede hand en hoesthygiëne, zo voorkom je allerlei ziektes. Dit doe je door:

  • Handen wassen met zeep;
  • Niezen/hoesten in de elleboog;
  • Papieren zakdoekjes te gebruiken.

Heb je vragen?

Meer informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding staan vermeld op de website van het RIVM. Actuele reisinformatie vind je op de website van Nederlandwereldwijd.

Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en vragen over het virus kunnen gesteld worden aan GGD Zeeland via telefoonnummer 0113 – 249480.