Op deze pagina lees wat de GGD doet en wat je zelf kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Overzicht aantallen

Ga naar de website van het RIVM voor een wekelijkse update.

Verspreiding coronavirus voorkomen

De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Coronatest

In de strijd tegen het coronavirus laten veel mensen zich testen. Je kunt je binnen 24 uur gratis en betrouwbaar laten testen op een testlocatie van de GGD. Iedereen met milde klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Mensen die risico gelopen hebben op een besmetting, kunnen zich ook zonder klachten laten testen. Wil je meer weten over het maken van een afspraak, de uitslag of het testen van kinderen op het coronavirus? Lees dan verder op de pagina over het testbeleid.

Kinderen testen op corona

Sinds 8 februari zijn de basisscholen en de kinderopvang weer open. Volgens het beleid van de overheid test de GGD nu ook kinderen zónder klachten. We kunnen het ons voorstellen dat je vragen hebt over het testen van kinderen. Wanneer is het nodig? Waarom is het nodig? Hoe gaat dat testen in zijn werk? Welke testmethode wordt er gebruikt? Deze vragen worden op de pagina ‘Kinderen testen op corona’ beantwoord.

Coronavaccinatie

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Het is goed om te weten dat elk vaccin dat wordt goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Lees hier over de volgorde van vaccineren en locaties in Zeeland.

Heb je vragen? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl

Ben je als professional betrokken bij de uitvoering van de covid-19 vaccinatie? Kijk dan op de website van het RIVM. COVID-19-vaccinatie voor professionals | RIVM

De CoronaMelder-app

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. Elke download kan bijdragen aan de minder snelle verspreiding van het virus. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Ga voor meer informatie naar www.coronamelder.nl.

Informatie voor (buitenlandse) toeristen in Zeeland (met COVID-19 klachten)

De Covid-19 maatregelen gelden voor iedereen die in Nederland verblijft, voor korte of langere duur. Op deze pagina staat belangrijke informatie voor toeristen die in Zeeland verblijven. Naar de Duitse versie/Deutsche Version. Naar de Engelse versie/English version.

 

Informatie voor professionals

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. Meer informatie over uitwerking van de maatregelen van de Rijksoverheid in Zeeland staat op www.zeelandveilig.nl. Informatie over het virus, de besmettelijkheid en de kans op verspreiding is te vinden op de website van het RIVM. Bij vragen over je gezondheid kun je terecht bij je eigen huisarts en algemene vragen over het virus kunnen gesteld worden via: 0800-1351. GGD Zeeland is voor vragen over het virus te bereiken van maandag tot en met vrijdag via 0113-249400.