Geplande afspraken op het consultatiebureau

De jeugdgezondheidszorg blijft doorwerken. Hierdoor gaan geplande consulten op het consultatiebureau, inclusief inloopspreekuren, tijdens deze lockdown gewoon door mits ouder en/of kind niet ziek zijn. Indien jouw afspraak niet doorgaat wordt er contact met je opgenomen. Heb je geen telefoontje of e-mail ontvangen, word je op de afgesproken locatie verwacht.

Geplande pgo’s

Op dit moment worden de geplande pgo’s bekeken. Er wordt uitgezocht of deze afspraken door kunnen gaan op een van de GGD-locaties. Indien hier meer informatie over bekend is, is dat in dit bericht terug te lezen.

Kindervaccinaties gaan door

Ook tijdens de coronacrisis gaan de kindervaccinaties door! Om de vaccinatiegraad op peil te houden en ernstige infectieziekten zoals mazelen of kinkhoest te voorkomen is het belangrijk om naar afspraken voor een vaccinatie te komen.

22 weken prik

Zwangeren kunnen op het consultatiebureau nog steeds de 22 wekenprik tegen kinkhoest halen.

Heb je als ouder(s) vragen over (nood)opvang?

Voor vragen over (nood)opvang kun je terecht bij de opvang/school van jouw kind(eren).

Maatregelen

Onze medewerkers besteden extra aandacht aan de hygiënerichtlijn voor de jeugdgezondheidszorg die altijd van toepassing is. Ook schudden zij geen handen om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij zorgen ervoor dat het niet te druk is in de wachtkamer. Door extra pauzes toe te voegen, proberen we te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in de boxen/wachtkamers zitten.

Wij vragen je om als ouder/verzorger met maximaal 1 persoon met jouw kind mee te komen naar het consultatiebureau/jeugdgezondheidszorg en 1,5 meter afstand te houden.

De overheid adviseert dringend om een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes. Dit advies nemen wij als GGD Zeeland over. Wij willen je vragen om bij je bezoek aan het consultatiebureau of de tijdens de schoolonderzoeken een mondkapje te dragen. De medewerkers van de GGD Zeeland zullen ook een mondkapje dragen.

Meer informatie over de Jeugdgezondheidszorg en het coronavirus vind je op het nieuwsbericht Coronavirus en jouw afspraak bij de Jeugdgezondheidszorg.