Sinds enkele jaren neemt in Nederland het aantal gevallen van Meningokokken W-ziekte toe. Daarom is de meningokokken C-vaccinatie per 1 mei 2018 vervangen door een vaccinatie die beschermt tegen de typen A, C, W en Y. Omdat meningokokken W ook voor oudere kinderen gevaarlijk is, wordt de vaccinatie per 1 oktober 2018 ook aangeboden aan tieners in het jaar dat ze 14 worden. In 2019 zullen alle jongeren vanaf 1 januari 2001 t/m 1 mei 2004 worden uitgenodigd. Meer informatie vind je op de pagina: Meningokokken ACWY 14-18 jarigen.

Voor degene die de groepsvaccinaties in april en juni hebben gemist is er in oktober/november een mogelijkheid om alsnog deze vaccinatie te krijgen op 3 locaties in Zeeland. Het RIVM verstuurt hiervoor een persoonlijke uitnodiging per post. Klik hier voor meer informatie zoals de data, tijden en plaatsen.

Kun je echt niet op de aangegeven datum of tijd, kom dan op één van de andere dagen en/of tijden. Je hoeft dit niet door te geven.

Vergeet niet om je oproepkaart, uitnodigingsbrief, identiteitskaart en je vaccinatiebewijs mee te nemen!

De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je in je kledingkeuze hier rekening mee houden? Heb je koorts die hoger is dan 38,5 graden C of ben je flink ziek? Dan kun je niet gevaccineerd worden.

Tweede vaccinatie tegen HPV

Ben jij als meisje 15 jaar of ouder en heb je in september de eerste vaccinatie tegen HPV gehad? Dan ben je tijdens deze groepsvaccinaties welkom om je tweede vaccinatie te ontvangen. Klik hier om de data, tijden en locaties te bekijken.

Naar overzicht