Vaccinatie tegen DTP/BMR

Op 9-jarige leeftijd krijgen kinderen een Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (DTP) -vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio. De BMR Bof, mazelen, rodehond -vaccinatie beschermt tegen de bof, mazelen en rodehond.

Alle kinderen die in het jaar 2021 9 jaar zijn geworden ontvangen op basis van het Rijksvaccinatieprogramma een oproep voor de vaccinatie tegen DTP/BMR. In maart/april start een nieuwe vaccinatieronde. Bekijk de DTP/BMR uitnodiging uitnodiging met planning.

Vaccinatie tegen HPV

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door HPV. HPV is heel besmettelijk en komt veel voor. Het HPV-vaccin bevat nagemaakte deeltjes van HPV virussen (typen 16 en 18).

Alle meisjes die in het jaar 2021 13 jaar zijn geworden ontvangen op basis van het Rijksvaccinatieprogramma een oproep voor de vaccinatie tegen HPV. In maart/april start een nieuwe vaccinatieronde. Bekijk de uitnodiging voor HPV vaccinatie met planning.

Oproepbrief

In de oproepbrief zijn op de achterzijde de data, tijden en plaatsen vermeld waarop de vaccinaties in de verschillende gemeenten zullen plaatsvinden. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je op een van de andere locaties terecht, deze staan ook vermeld op de achterzijde van de brief.

Ben jij opgeroepen? Vergeet dan niet je identiteitskaart, je vaccinatiebewijs en de uitnodiging met ingevulde vragenlijst mee te nemen. De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je in je kledingkeuze hier rekening mee houden?

Extra maatregelen ivm corona

Op de locatie nemen we extra hygiëne maatregelen en beperken we sociale contacten. We vragen je ook om met een aantal dingen rekening te houden.
We vragen je om alleen te komen als je geen klachten hebt zoals neusverkoudheid, hoesten of keelpijn. We vragen je ook om niet te komen als één van je gezinsleden koorts heeft. Daarnaast mag er maar één ouder/verzorger op de afspraak mee komen. Heb je als ouder/verzorger zelf last van bovengenoemde klachten, dan mag iemand anders mee naar de afspraak komen.

• In verband met de Corona maatregelen willen we je vragen om je zo veel mogelijk te houden aan de aangegeven locatie en tijdstip.
• Graag de oproepkaart, de uitnodigingsbrief en bijbehorende vragenlijst ingevuld meenemen.
• Het is verplicht om een mondkapje te dragen op de locatie.