Alle Zeeuwse kinderen die in 2020 veertien jaar worden (en diegenen die eerder geen gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging) worden door het RIVM opgeroepen voor de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte. Deze groepsvaccinatie wordt gedaan op basis van het Rijksvaccinatieprogramma en vindt plaats in januari en februari 2020.

In de oproepbrief zijn op de achterzijde de data, tijden en plaatsen vermeld waarop de vaccinaties in de verschillende gemeenten zullen plaatsvinden. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je op een van de andere locaties terecht, deze staan ook vermeld op de achterzijde van de brief. Bekijk hier de uitnodiging met bijbehorende planning.

Ben jij opgeroepen? Vergeet dan niet je identiteitskaart, je vaccinatiebewijs en de uitnodiging met ingevulde vragenlijst mee te nemen. De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je in je kledingkeuze hier rekening mee houden? Heb je koorts die hoger is dan 38,5 graden of ben je erg ziek? Dan kun je niet gevaccineerd worden.

Heb je nog vragen over de vaccinatie, kijk dan op de website van GGD Zeeland, hier vind je algemene informatie over de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte en een overzicht van de antwoorden op de meest gestelde vragen. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via 0113-249400.