Vaccinatie tegen DTP/BMR

Op 9-jarige leeftijd krijgen kinderen een Difterie, Tetanus en Poliomyelitis (DTP) -vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio. De BMR Bof, mazelen, rodehond -vaccinatie beschermt tegen de bof, mazelen en rodehond.

Alle kinderen die in 2020 9 jaar zijn geworden ontvangen op basis van het Rijksvaccinatieprogramma een oproep voor de vaccinatie tegen DTP/BMR. In april/mei start een nieuwe vaccinatieronde. Bekijk de uitnodiging met bijbehorende planning.

Vaccinatie tegen HPV

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door HPV. HPV is heel besmettelijk en komt veel voor. Het HPV-vaccin bevat nagemaakte deeltjes van HPV virussen (typen 16 en 18).

Alle meisjes die in 2020 13 jaar zijn geworden ontvangen op basis van het Rijksvaccinatieprogramma een oproep voor de vaccinatie tegen HPV.In april/mei start een nieuwe vaccinatieronde. Bekijk de uitnodiging met bijbehorende planning.

Oproepbrief

In de oproepbrief zijn op de achterzijde de data, tijden en plaatsen vermeld waarop de vaccinaties in de verschillende gemeenten zullen plaatsvinden. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je op een van de andere locaties terecht, deze staan ook vermeld op de achterzijde van de brief.

Ben jij opgeroepen? Vergeet dan niet je identiteitskaart, je vaccinatiebewijs en de uitnodiging met ingevulde vragenlijst mee te nemen. De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je in je kledingkeuze hier rekening mee houden? Heb je koorts die hoger is dan 38,5 graden of ben je erg ziek? Dan kun je niet gevaccineerd worden