GGD Zeeland is druk bezig het aantal vaccinatielocaties uit te breiden. In totaal werken we van twee vaste locaties toe naar vijf vaste locaties (Goes, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Zierikzee). Ook komen er nog een aantal losse locaties bij, in bijvoorbeeld een sporthal of wijkgebouw. Daarnaast verruimen we vanaf week 50 de openingstijden om zo snel als kan zoveel mogelijk mensen een boostervaccinatie te geven. Op www.ggdzeelandprikt.nl zijn de actuele priklocaties en tijden te vinden. Let op: deze kunnen wijzigingen.

Je kunt alleen met een afspraak een boosterprik halen. Voor de boosterprik kan je geen gebruik maken van de vrije inloop. Vanwege de drukte willen we ook iedereen die voor een 1e, 2e of 3e prik komt, vragen een afspraak te maken. De vrije inlooptijden worden vanwege de drukte aangepast. De actuele tijden kun je vinden op www.ggdzeelandprikt.nl.

Meer mensen aan de beurt

We doen ons best om op korte termijn voor iedereen boven de 60 jaar een boostervaccinatie te organiseren. Ook wordt op korte termijn gestart met het aanbieden van een booster aan zorgmedewerkers onder de 60 jaar en aan mensen met downsyndroom onder de 60 jaar. Een boostervaccinatie is mogelijk als de laatste (volledig afgeronde) vaccinatie tegen corona tenminste drie maanden jaar geleden is. Ook na een besmetting met COVID-19 moet er 6 maanden (na herstel) worden gewacht met een booster. GGD Zeeland zet alles op alles om op tijd voor al die mensen paraat te staan.

Voorbereidend werk
Dat betekent heel wat voorbereidend werk. Van personeel werven en locaties openen tot vaccins verspreiden en aanpassingen aan systemen. Om de boostercampagne in goede banen te leiden sluiten vrijwel dagelijks nieuwe collega’s aan. We werven op volle kracht extra personeel voor op de vaccinatielocaties. Denk aan prikkers, artsen, beveiligers, hosts, administratief medewerkers en toezichthouders.

Locaties & spullen
De boostercampagne vindt niet alleen plaats op onze priklocaties, maar ook in zorginstellingen zonder medische dienst en bij mensen aan huis (voor mensen die niet-mobiel zijn). Deze trajecten vragen maatwerk en zijn arbeidsintensief. Wij zijn bijvoorbeeld druk bezig om planningen te maken en alle logistiek hieromheen te organiseren. Denk hierbij aan het vervoer en opslag van vaccins, werkplanningen en afspraken met zorginstellingen.

Op de locaties zijn ook spullen nodig. Heel veel spullen. Die worden op dit moment uit de opslag gehaald, waar nodig aangeschaft, en verspreid over de locaties. Denk hierbij aan stoelen, balies, computers en printers. En dan zijn er – last but nog least – nog vaccins nodig. Gekoeld en wel. We werken intensief samen met het logistiek coördinatiecentrum van het RIVM om de priklocaties op de juiste momenten van de juiste vaccins te voorzien. Dat betekent: plannen, plannen en nog eens plannen.

Meer informatie over de boosterprik: Boosterprik versneld van start – GGD Zeeland

Zie ook: het nieuwsbericht van GGD GHOR Nederland