Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg in Vlissingen doet mee aan de landelijke proef ‘verruiming van de bezoekregeling in coronatijd’. Dit is besloten in overleg met de andere Zeeuwse zorgorganisaties.

Minister Hugo de Jonge (VWS) maakte tijdens de persconferentie van woensdag 6 mei de verruiming van de bezoekregeling bekend. In iedere GGD-regio (25) begint één verpleeghuis met de aangepaste bezoekregeling. Bij de verruiming van de bezoekregeling gaat het niet om een vrije bezoekersinloop, maar om een bezoekregeling die aan strikte (landelijke) voorwaarden voldoet. Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg voldoet aan de gestelde randvoorwaarden om deel te nemen.

Angela Kallewaard, bestuurder WVO Zorg: “Verbonden blijven met de mensen die je dierbaar zijn en de wereld om je heen, dat is waar onze zorg voor staat. Ook in de tijd van deze coronacrisis. We vinden het dan ook fijn dat we nu samen met cliënten en familie van Verpleeghuis Ter Reede Koudekerkseweg op deze manier een eerste stap kunnen zetten in het versoepelen van de bezoekregeling”.

Momenteel worden alle details en voorwaarden rondom de bezoekregeling nader uitgewerkt, daarbij is de veiligheid van bewoners en medewerkers leidend. Met de kennis en ervaring die wordt opgedaan uit onderzoek en op de 25 pilotlocaties wil het kabinet stapsgewijs en voorzichtig de bezoekregeling op steeds meer verpleeghuislocaties toepassen.