Uitnodiging

De eigen huisarts beslist welke patiënten van 90 jaar of ouder mobiel genoeg zijn om een vaccinatielocatie van de GGD Zeeland te bezoeken. Zij ontvangen waarschijnlijk volgende week een uitnodiging. De 90-plussers die niet voldoende mobiel zijn worden zodra dat mogelijk is door de huisartsen gevaccineerd.

Zeeuwen in de leeftijd tussen 85 en 90 jaar krijgen eind komende week een uitnodiging voor vaccinatie via het RIVM. Zij worden gevaccineerd door de GGD Zeeland in Terneuzen of Goes.

In de uitnodiging staat een telefoonnummer om een afspraak te maken. Uitgenodigde mensen mogen indien gewenst een begeleider meenemen naar de vaccinatie.

Zorgmedewerkers

Momenteel vaccineert de GGD Zeeland ongeveer 9500 zorgmedewerkers uit de verpleeghuissector. Deze vaccinatie loopt conform de opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De uitbreiding heeft geen invloed op de vaccinatie van deze groep. Ook zullen de al geplande afspraken voor de eerste en de tweede vaccinatie niet wijzigen.

Locaties

De zorgmedewerkers en de groepen ouderen worden de komende tijd op de bestaande locaties gevaccineerd. Daarnaast werken we aan het uitbreiden van het aantal locaties vanwege de toename in de hoeveelheid vaccins de komende maanden.

Meer informatie

Meer informatie vind je op www.coronavaccinatie.nl. Of bel het landelijk informatienummer: 0800-1351.