Deze uitbreiding van het testbeleid van het RIVM geldt voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, werkzaam in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg, verloskundigezorg en GGZ.

Aangepast testbeleid
Tijdens de persconferentie van 31 maart werd bekendgemaakt dat het testbeleid wordt aangepast en ruimer wordt. Voorheen werden enkel oudere en kwetsbare mensen getest op het coronavirus. Met dit ruimere testbeleid gaat het aantal testen (en daarmee positieve uitslagen) aanzienlijk omhoog in Nederland.

Wie wordt getest?
De testen zijn bedoeld voor zorgmedewerkers en paramedici. Het gaat om medewerkers buiten het ziekenhuis, werkzaam in bijvoorbeeld verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg. Zij worden getest op het virus als zij ziekteverschijnselen hebben die passen bij een COVID-19 besmetting, patiëntcontact(en) hebben (gehad) en een functie hebben die essentieel is voor de zorgcontinuïteit.

Een test aanvragen?
Zeeuwse zorgmedewerkers en parademici die in aanmerking willen komen voor een test op het coronavirus kunnen zich daarvoor digitaal aanmelden bij de GGD. Bij een aannemelijke verdenking van een COVID-19 besmetting wordt de medewerker door de GGD verwezen naar een van de testlocaties. De uitslag ontvangt de medewerker rechtstreeks van de GGD, waarna (bij een bevestigde besmetting) de GGD start met het contactonderzoek.

Meer informatie
Zie voor meer informatie op de website GGD GHOR.

Collegiaal overleg
Wil je collegiaal overleg met een medewerker infectieziekten, dan kun je bellen naar 0113 – 249 454. Op werkdagen is dit nummer bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur, in het weekend kun je bellen tussen 10.00 en 16.00 uur.