Derde testlocatie Zeeuws-Vlaanderen
GGD Zeeland opent een nieuwe teststraat in Zeeuws-Vlaanderen in samenwerking met het Rotterdamse laboratorium TLR. Er is, naast de testlocaties in Oostburg en Terneuzen, gekozen voor een extra testlocatie in Hulst, zodat er een goede verdeling is van testlocaties in Zeeland.

Ondersteuning Rotterdamse laboratorium TLR
Het Rotterdamse laboratorium TLR gaat ondersteuning geven aan het vergroten van de COVID-19 testcapaciteit in Zeeland. TLR is door het Landelijk Coördinatieteam Diagnostische Keten (LCDK) gevraagd of zij een deel van haar testcapaciteit in wil zetten voor COVID-19 analyses. Het laboratorium van TLR heeft een jarenlange ervaring met virusanalyses in levensmiddelen van o.a. het Norovirus en Hepatitis A. TLR heeft de door het RIVM vereiste kwaliteitsanalyses uitgevoerd en toestemming gekregen om zelfstandig de COVID-19 diagnostiek uit te voeren.

Afspraak coronatest
Heb je klachten passend bij het coronavirus? Maak dan een afspraak. Dat kan op twee manieren. Door te bellen naar het landelijke nummer 0800 – 1202. Dit kan dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur. Je hebt hiervoor je burgerservicenummer (BSN) nodig. Online een afspraak maken kan ook, via Rijksoverheid.nl/coronatest. Om online een afspraak te kunnen maken heb je je DigiD nodig. Op basis van de ingevoerde postcode toont het systeem testlocaties en beschikbare tijdstippen.

Zes testlocaties in Zeeland
Zeeland heeft met de nieuwe testlocatie in totaal zes testlocaties; teststraat Goes, testlocatie Hulst, teststraat Oostburg, testlocatie Terneuzen, teststraat Vlissingen en teststraat Zierikzee. Daarnaast heeft GGD Zeeland een team dat testen uitvoert bij mensen thuis, die niet mobiel genoeg zijn om een testlocatie te bezoeken.