Girls’ Talk+ heeft een positieve insteek: het realiseren van plezierige relaties en seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Verder richt de training zich op het verbeteren van kennis, zelfvertrouwen, zelfbeeld en het vergroten van het sociale netwerk.

Tijdens de training worden deelnemers verdeeld in kleine groepen van maximaal 8 personen. Door middel van opdrachten gaan de meiden met elkaar in gesprek over diverse thema’s zoals flirten, daten, vrienden, plezier in seks en hun toekomstbeeld. Girls’ Talk+ is bedoeld voor meiden en jonge vrouwen vanaf 14 jaar met enige relationele en/of seksuele ervaring of interesse hierin.

De training wordt begeleid door een trainer van de GGD en een trainer van SMWO. De bijeenkomsten vinden plaats bij SMWO (‘s-Heer Elsdorpweg 12 in Goes) en duren van 13:00 tot 14:30 uur. Aanmelden of informatie opvragen over deze training is mogelijk via cursussen@smwo.nl of 0113 – 277 111. Na aanmelding volgt een korte intake. Voor deelname is geen doorverwijzing nodig en er zijn géén kosten aan verbonden. Deelnemers ontvangen vooraf bericht over de startdatum en werkwijze.