Er wordt rekening gehouden met een coronagolf in het najaar. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd.

Vernieuwde vaccins

De herhaalprik wordt gegeven met vernieuwde vaccins en biedt meer bescherming tegen de omikronvarianten.

Volgorde van vaccineren

Als eerste zijn 60-plussers, mensen met een hoger risico om ernstig ziek te worden en zorgmedewerkers met patiënten-en/of cliëntencontact aan de beurt. Zij krijgen vanaf 13 september een uitnodiging en kunnen vanaf 19 september op afspraak de herhaalprik halen.

Mensen vanaf 12 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks van hun huisarts een uitnodiging voor de griepprik ontvangen, worden door de huisarts uitgenodigd. Bewoners van verpleeghuizen en niet mobiele thuiswonenden worden in deze fase ook gevaccineerd.

Hierna kan iedereen vanaf 12 jaar die dat uit voorzorg wil, een herhaalprik krijgen. Deze groep ontvangt geen uitnodigingsbrief maar wordt -van oud naar jong- via de media opgeroepen om een afspraak te maken.

GGD Zeeland

GGD Zeeland verwacht zo’n 18.000 herhaaprikken per week te zetten op de zes vaccinatielocaties die goed bereikbaar zijn voor alle Zeeuwse inwoners: Vlissingen, Middelburg, Tholen, Zierikzee, Terneuzen en Goes.

De vaccinatielocaties zijn geopend van maandag tot en met zaterdag voor mensen die een afspraak hebben gemaakt. De eerste prik zetten wij op maandag 19 september.

Voorlopig alle vaccinaties alleen op afspraak

We vaccineren alleen op afspraak zodat we alle mensen zo efficiënt mogelijk kunnen helpen. Later in het najaar bekijken we of we weer de wijken intrekken om op pop-up locaties coronaprikken te zetten.

Kijk voor locaties, openingstijden en het maken van een afspraak op www.ggdzeelandprikt.nl.