De vraag naar testen is sterk afgenomen. Het doen van een zelftest is niet meer nodig. Dit mag natuurlijk nog wel.

Herstelbewijzen straks via commerciële partijen
Tot en met 17 maart 2023 kunnen mensen die een herstelbewijs nodig hebben nog wel op afspraak bij ons terecht. Vanaf 18 maart 2023 nemen commerciële partijen deze taak over en zijn alle testlocaties van de GGD’en gesloten.

Vaccinaties
Mensen met een medisch hoog risico die een verwijzing hebben van een medisch specialist, kunnen dit voorjaar wel een extra herhaalprik krijgen. Informatie hierover volgt via mijnvraagovercorona.nl.

Mensen van 12 jaar en ouder die nog geen coronaprikken uit de basisserie of een herhaalprik hebben gehad, kunnen nog steeds terecht bij GGD Zeeland.

Gezond verstand
Het kabinet pleit ervoor om het gezonde verstand te blijven gebruiken bij griep- en verkoudheidsklachten, of die nu het gevolg zijn van het coronavirus of niet. Als je bijvoorbeeld hoest, niest, keelpijn of een loop-of snotneus hebt, gelden er vijf adviezen:

  1. blijf thuis wanneer je ziek bent;
  2. overleg bij lichte klachten met je werkgever of je thuis kunt werken;
  3. vermijd bij klachten fysiek contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden van een luchtweginfectie. Als fysiek contact toch nodig is (zoals bij mantelzorg), draag dan een mondneusmasker;
  4. hoest en nies in je elleboog en was vaak en goed je handen, ook als je geen klachten hebt;
  5. zorg voor voldoende ventilatie van binnenruimtes.

Vragen over corona? Afspraak maken?
Bel de Coronalijn van GGD Zeeland via (0113) 249 442.
Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur. In het weekend tussen 09.00 en 17.00 uur.