Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door HPV. HPV is heel besmettelijk en komt veel voor. Het HPV-vaccin bevat nagemaakte deeltjes van HPV virussen (typen 16 en 18).

Alle meisjes die in 2020 13 jaar zijn geworden ontvangen op basis van het Rijksvaccinatieprogramma een oproep voor de vaccinatie tegen HPV. Bekijk de brief (Let op! dit is een voorbeeldbrief) en de uitnodiging.

Oproepbrief

In verband met de Corona maatregelen willen we je vragen om je zo veel mogelijk te houden aan de aangegeven locatie en tijdstip. In de oproepbrief zijn op de achterzijde de data, tijden en plaatsen vermeld waarop de vaccinaties in de verschillende gemeenten zullen plaatsvinden. Mocht je verhinderd zijn, dan kun je op een van de andere locaties terecht, deze staan ook vermeld op de achterzijde van de brief.

Ben jij opgeroepen? Vergeet dan niet je identiteitskaart, je vaccinatiebewijs en de uitnodiging met ingevulde vragenlijst mee te nemen. De vaccinatie wordt in de bovenarm gegeven. Wil je in je kledingkeuze hier rekening mee houden?