Onze medewerkers besteden extra aandacht aan de hygiënerichtlijn voor de jeugdgezondheidszorg die altijd van toepassing is. Ook schudden zij geen handen om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wij zorgen ervoor dat het niet te druk is in de wachtkamer. Door extra pauzes toe te voegen, proberen we te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in de boxen/wachtkamers zitten.

Wij vragen je om als ouder/verzorger met maximaal 1 persoon met jouw kind mee te komen naar het consultatiebureau/jeugdgezondheidszorg en 1,5 meter afstand te houden.

Mondkapje
De overheid adviseert dringend om een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes. Dit advies nemen wij als GGD Zeeland over. Wij willen je vragen om bij je bezoek aan het consultatiebureau of de tijdens de schoolonderzoeken een mondkapje te dragen. De medewerkers van de GGD Zeeland zullen ook een mondkapje dragen.

Heeft je kind klachten?

  • Kinderen tot en met 12 jaar die verkoudheidsklachten (zoals loopneus, verkoudheid, niezen of keelpijn) of bekende hooikoortsklachten hebben mogen naar de afspraak komen.

Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die positief getest is op Covid-19 of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.

  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan vragen wij je vriendelijk om de afspraak af te zeggen en een nieuwe afspraak in te plannen. Bel voor het maken van een nieuwe afspraak: 0113-249315.
  • Bij kinderen ouder dan 12 jaar geldt: Heb jij of je kind klachten van verkoudheid, hoesten of keelpijn óf heeft één van je gezinsleden koorts, dan vragen wij je vriendelijk om de afspraak af te zeggen en een nieuwe afspraak te maken. Bel voor het maken van een nieuwe afspraak 0113-249315.