Onze medewerkers besteden extra aandacht aan de hygiënerichtlijn voor de jeugdgezondheidszorg die altijd van toepassing is. Ook schudden zij geen handen om mogelijke verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Door extra pauzes toe te voegen, proberen we te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in de boxen/wachtkamers zitten.

Wij vragen je om als ouder/verzorger met maximaal 1 persoon met jouw kind mee te komen naar het consultatiebureau/jeugdgezondheidszorg, een mondkapje te dragen en de anderhalve meter in acht te nemen.

Ondanks de versoepelingen van 26 juni jl. vragen wij je om op het consultatiebureau een mondkapje te dragen, dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar. Het dragen van een mondkapje is namelijk nog verplicht als de afstand tussen jou en onze medewerkers kleiner is dan 1,5 meter. Bijvoorbeeld bij het wegen en meten van je kindje door de Jeugdverpleegkundige of Jeugdarts of als de Jeugdverpleegkundige / jeugdarts een vaccinatie geeft. Tijdens het gesprek kan je het mondkapje eventueel ( in overleg) afzetten als je het fijn vindt en de afstand groter is dan 1,5 meter.

  • Kinderen tot en met 12 jaar die verkoudheidsklachten (zoals loopneus, verkoudheid, niezen of keelpijn) of bekende hooikoortsklachten hebben mogen naar de afspraak komen. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die positief getest is op Covid-19 of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.
  • Heeft jouw kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan vragen wij je vriendelijk om de afspraak af te zeggen en een nieuwe afspraak in te plannen. Bel voor het maken van een nieuwe afspraak naar: 0113-249315.