Dit jaar is de Zeeuwse Week van de Veiligheid anders dan anders. Door het coronavirus zijn er dit jaar geen activiteiten georganiseerd waar mensen bij elkaar komen. De focus ligt daarom dit jaar op media en online.

Om te weten wat er leeft onder de Zeeuwse bevolking hebben we met het Regionaal Risicoprofiel in de hand via Omroep Zeeland aan de Zeeuwen zelf gevraagd over welke veiligheidsonderwerpen ze meer willen weten. De volgende onderwerpen zijn uit de selectie gekomen.

  • Wat kan je zelf doen om brand in huis te voorkomen?
  • Jongeren en wapens: Grijp jij in?
  • Pandemie: Wat doen we tijdens en na de coronapandemie?
  • Cybercrime: Ben jij wel eens digitaal opgelicht?
  • Weet jij wat je moet doen als er iets mis gaat bij het vervoer van gevaarlijke stoffen?

Digitaal actief
Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid zet de politie vol in op de preventie van cybercrime. Dagelijks zal de politie verschillende thema’s belichten en vooral meegeven wat je hier zelf tegen kan doen. We organiseren weer de veiligheidsquiz waarmee leuke prijzen te winnen zijn, ook voor kinderen! We gaan brandveiligheidschecks voor woningen verloten. In samenwerking met University College Roosevelt organiseren we een openbaar college over pandemie. Het volledige overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden tijdens deze week, staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.

Radio en TV
Op werkdagen tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid staat ook Omroep Zeeland stil bij het thema veiligheid. Zowel op radio als tv! Deskundigen van onder andere Veiligheidsregio Zeeland, brandweer, politie en gemeente vertellen wat inwoners kunnen doen voor de eigen veiligheid. We zoomen daarbij dit jaar vooral in op de bovenstaande thema’s. Op de radio bij Elsa van Hermon is weer het populaire veiligheidsgeluid te raden waar je ook leuke prijzen kan winnen. Ook hebben we een samenwerking met JenZ tv waarbij onder andere burgemeester en voorzitter Veiligheidsregio Jan Lonink in gesprek gaat met Yara, experts van Veiligheidsregio Zeeland wat je wel en niet moet doen mocht er iets misgaan bij een groot bedrijf met gevaarlijke stoffen.

Volg Zeeland Veilig op sociale media!
Wil je handige veiligheidstips en actuele incidentinformatie ontvangen op je tijdlijn? Volg Zeeland Veilig dan op Facebook (www.facebook.com/zldveilig) of Twitter (twitter.com/vrz)! Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid lees je er alles over de activiteiten die worden georganiseerd en organiseert Zeeland Veilig acties met leuke prijzen!

Samen maken we Zeeland Veilig