Op 15 januari werd het vaccineren tegen corona in Zeeland afgetrapt. Op de vaccinatielocatie in Goes werd toen de eerste prik gezet. Om de meest kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen is er gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers. Kort hierna is er gestart met het vaccineren van mensen ouder dan 90 jaar, gevolgd door mensen van ouder dan 85 jaar.

Na Goes werd de tweede vaccinatielocatie in Zeeland geopend in Terneuzen. Op 25 januari opende de vaccinatielocatie in ZorgSaam. Op 15 februari verhuisde deze locatie naar de Zeelandlaan (SnowWorld). De nieuwe locatie was groter waardoor het vaccineren in Zeeuws-Vlaanderen kon worden opgeschaald.

Na Goes en Terneuzen zijn er nog twee vaccinatielocaties geopend in Zeeland. De derde vaccinatielocatie van Zeeland werd geopend op 1 maart. Deze locatie bevindt zich in Studio A58 in Middelburg. Tenslotte is de vierde locatie geopend op 19 april in Zierikzee. Deze locatie bevindt zich op het bedrijventerrein aan de Grevelingenstraat.

Bij het uitkiezen van deze locaties is er rekening gehouden met zo weinig mogelijk reistijd voor Zeeuwen. Daarnaast is er gekeken naar hoe de vaccins zo efficiënt mogelijk ingezet kunnen worden. Daarom zijn de vier vaccinatielocaties 7 dagen per week geopend van 08.00 – 20.00 uur. Ook op de aankomende feestdagen, waaronder 5 mei en Hemelvaartsdag, wordt er gevaccineerd.

Vaccineren is een belangrijke stap naar een leven zonder coronaregels. Door een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook de mensen om je heen. Hoe meer mensen er gevaccineerd worden, hoe minder ruimte er is voor het virus.

Meer informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen over coronavaccinaties vind je op de website van de Rijksoverheid. Houd onze website in de gaten voor nieuws over de coronavaccinaties in Zeeland.

GGD Zeeland is trots op alle medewerkers die zich iedere dag weer inzetten op de vaccinatielocaties in Zeeland!