Update 15 december 2021

 • Onze medewerkers blijven extra aandacht besteden aan de hygiënemaatregelen voor de jeugdgezondheidszorg, die altijd van toepassing zijn.
 • Wij volgen de basisregels vanuit de overheid en schudden daarom geen handen, maar ontvangen je met een glimlach.
 • Door extra pauzes toe te voegen, proberen wij te volle boxen/wachtkamers te voorkomen, zodat we elkaar de ruimte geven en 1,5 meter afstand houden.
 • Het gebruik van een mondmasker is verplicht in openbare gebouwen zoals jgz-locaties (consultatiebureaus). Bij bezoek aan onze jgz-locaties is het voor zowel de ouders/verzorgers als de jongeren vanaf 12 jaar verplicht om een mondmasker te dragen. Voor kinderen tot 12 jaar is het niet verplicht een mondmasker te dragen.
 • Om voldoende ruimte te hebben en de 1,5 meter afstand te waarborgen is het verzoek om met maximaal 1 ouder/verzorger naar de jgz-locatie te komen.
 • Kinderen tot 4 jaar die verkoudheidsklachten (zoals loopneus, verkoudheid, niezen of keelpijn) of bekende hooikoortsklachten hebben mogen naar de afspraak komen.
  Let op! Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die positief getest is op COVID-19, als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is of een quarantaineadvies heeft gekregen.
 • Heeft jouw kind andere klachten die bij COVID-19 passen zoals koorts, benauwdheid, geur/smaakverlies of (meer dan incidenteel) hoesten, dan vragen wij je vriendelijk om de afspraak af te zeggen en een nieuwe afspraak in te plannen.
 • Bij kinderen vanaf 4 jaar geldt: heeft de ouder of kind klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn óf heeft één van jullie gezinsleden koorts, dan vragen wij je vriendelijk om de afspraak af te zeggen en een nieuwe afspraak te maken.
  Met een negatieve test (niet ouder dan 5 dagen) kan de afspraak wel doorgaan.
 • Bij onderzoeken die plaats vinden op het basis- en voortgezet onderwijs volgen wij de maatregelen van de desbetreffende school.

Het wijzigen of afzeggen van een afspraak kan telefonisch bij het afsprakenbureau jeugdgezondheidszorg via 0113 – 249 315 (maandag t/m donderdag 08.30 – 15.30 uur, vrijdag 08.30 – 14.00 uur). Vanwege de drukte bij deze telefoonlijn op maandag raden wij aan om, indien mogelijk, op een andere dag te bellen. Let op: het telefoonnummer van het afsprakenbureau jeugdgezondheidszorg is niet geschikt voor vragen over corona. Lees voor vragen over corona hieronder verder.

Wil je een testafspraak inplannen? Dit kan met een DigiD op www.coronatest.nl of telefonisch bij het landelijke afsprakennummer via 0800 – 1202 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur). Wil je een afspraak voor een coronavaccinatie maken? Dit kan met een DigiD op www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Heb je een andere vraag over corona? Neem dan contact op met onze corona-vragenlijn 0113 – 249 442 (dagelijks van 08.00 – 20.00 uur).