Je bent onmisbaar

Hartelijk dank voor je belangstelling voor de griepprik. Als mantelzorger ben je onmisbaar voor degene waarvoor je zorgt. Om zo van waarde te kunnen zijn voor iemand geeft voldoening, maar legt ook grote druk op je. Daarom kun je ‘een griepje’ slecht gebruiken.

Griep ongewild verspreiden

Ook als je zelf normaal gesproken weinig last hebt van de griep, kun je het virus ongewild verspreiden. Degene waarvoor je zorgt behoort mogelijk tot de kwetsbare groep in onze samenleving, bij wie de griep ernstige gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Prikken dicht bij huis

Vanaf maandag 17 oktober wordt, gedurende 12 weken, op onze locaties in Goes, Middelburg of Terneuzen de griepprik gegeven aan mantelzorgers. Je kunt hiervoor een afspraak maken via de volgende link: Afspraak maken – GGD Zeeland. Kies de gewenste locatie en vervolgens voor optie 6. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen! Je kunt op elke locatie betalen door middel van pin of creditcard.

Wanneer kom je als mantelzorger in aanmerking voor een griepprik?

Onder mantelzorg verstaan wij minimaal 8 uur per week structurele zorg voor een naaste voor een periode langer dan drie maanden. Mocht dit voor jou van toepassing zijn dan kom je in aanmerking voor een griepprik.

Eigen afweging

Twijfel je over de griepprik? Bekijk hier de belangrijkste feiten en fabels over de griep en de griepprik, om zo je eigen afweging te kunnen maken.

Q&A

Vragen over de griepvaccinatie? Hier vind je alle antwoorden! Informatie over de voordelen, de eventuele nadelen en de griepprik in combinatie met de coronavaccinatie.

Let op: neem geen contact op met de huisarts voor het nemen van de griepprik. Huisartsen geven de griepprik alleen aan mensen die ouder zijn dan 60 jaar of met bestaande gezondheidsklachten. De griepprik voor anderen, waaronder jongere mantelzorgers zoals jij, verloopt via de GGD.