Je bent onmisbaar
Hartelijk dank voor je belangstelling voor de griepprik. Als mantelzorger ben je onmisbaar voor degene waarvoor je zorgt. Om zo van waarde te kunnen zijn voor iemand geeft voldoening, maar legt ook grote druk op je. Daarom kun je ‘een griepje’ slecht gebruiken.

Griep ongewild verspreiden
Ook als je zelf normaal gesproken weinig last hebt van de griep, kun je het virus ongewild verspreiden. Degene waarvoor je zorgt behoort mogelijk tot de kwetsbare groep in onze samenleving, bij wie de griep ernstige gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

Meer vraag
Om bovenstaande redenen én vanwege een mogelijk gelijktijdige uitbraak van de griep (influenza) en corona, is er dit jaar aanzienlijk meer vraag naar de griepprik dan normaal.

Beschikbaar voor mantelzorgers
GGD Zeeland, Veiligheidsregio Zeeland en een groot aantal Zeeuwse zorginstellingen hebben de handen ineengeslagen. Dit jaar wordt voor het eerst op grote schaal de griepprik beschikbaar gesteld voor mantelzorgers die geen oproep van de huisarts krijgen.

Gratis en dichtbij
Vanaf maandag 23 november wordt, gedurende drie weken, op acht locaties in Zeeland de griepprik gegeven aan mantelzorgers die zich hebben aangemeld via www.ggdzeeland.nl/griepprik. Een mobiel prikteam komt met een bus van het Rode Kruis tweemaal langs in Goes, Hulst, Middelburg, Terneuzen, Tholen, Vlissingen en Zierikzee en eenmaal in Oostburg. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen!

Wanneer kom je als mantelzorger in aanmerking voor een gratis griepprik?
Onder mantelzorg verstaan wij minimaal 8 uur per week structurele zorg voor een naaste voor een periode langer dan drie maanden. Mocht dit voor jou van toepassing zijn dan kom je in aanmerking voor een gratis griepprik.

Eigen afweging
Twijfel je over de griepprik? In deze infographic vind je de belangrijkste feiten op een rij, om zo je eigen afweging te kunnen maken.

Inschrijven via het onderstaande formulier kon tot en met maandag 7 december.

Let op: neem geen contact op met de huisarts voor het nemen van de griepprik. Huisartsen geven de griepprik alleen aan mensen die ouder zijn dan 60 jaar of met bestaande gezondheidsklachten. De griepprik voor anderen, waaronder jongere mantelzorgers zoals jij, verloopt via de GGD.