Menu

Diabetes

Definitie Diabetes

Diabetes mellitus ofwel suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte die gepaard gaat met een te hoog glucosegehalte in het bloed. Bij diabetes mellitus is het lichaam niet meer in staat om glucose goed te verwerken.

Lees meer


Omvang Diabetes

In Zeeland heeft 3% van de volwassenen en 15% van de ouderen diabetes mellitus. Dit houdt in dat ongeveer 6500 volwassenen (19 t/m 64 jaar) en ruim 11.750 ouderen (65 jaar en ouder) in Zeeland diabetes mellitus hebben.

Lees meer


Beleid Diabetes

In de landelijke nota gezondheidsbeleid 'Gezondheid dichtbij' worden vijf speerpunten aangegeven waaronder diabetes. De overheid legt het accent op bewegen. Bewegen is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid en is verbonden met de andere speerpunten.

Lees meer


Interventies Diabetes

In de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven op Loketgezondleven.nl staan actuele leefstijlinterventies die in Nederland beschikbaar zijn.

Lees meer

 

 

 

    Regionaal Kompas

  1. Voor wie is het Regionaal Kompas bedoeld?

    Het Regionaal Kompas is vooral bedoeld voor beleidsmedewerkers van Zeeuwse gemeenten, maar biedt ook informatie die voor een breder publiek interessant is. In het Regionaal Kompas is informatie over gezondheid, ziekte en risicofactoren te vinden. Daarnaast biedt het informatie over mogelijkheden voor lokaal beleid en interventies.